معرفی مکانیسم DPOS

معرفی مکانیسم DPOS
25 اکتبر 2018 سید دانیال موسوی
(0 رای‌ها)

معرفی مکانیسم DPOS

DPoS مکانیسم اجماع جایگزینی است که مالکان Coinها را به عنوان موکل وادار به رای دادن میکند و با این مکانیسم آن ها را در قبال تایید تراکنش ها و نگهداری بلاک چین مسئول میکند. DPoS در واقع جایگزین مکانیسم اجماع متداولِ PoS است. در مکانیسم PoS باید ماینرها پیش از اینکه قابلیت انجام تراکنش پیدا کنند و به بلاک چین اضافه شوند، سهامی را از کریپتوکارنسی مدنظرشان خریداری کنند.

فرآیند DPoS

فرآیند DPoS نسبت به مکانیسم های اجماع مرسوم متفاوت است. در DPoS مالکین سهام شاهدان را انتخاب میکنند. شاهدها هم مسئول اضافه کردن بل.ک به بلاک چین هستند و هم بابت این کار خود پاداش میگیرند. هر مالک سهام فقط میتواند به ازای هر شاهد یک رای بدهد و شاهدی که بیشترین رای را بیاورد انتخاب میشود.

سهامداران میتوانند به هر تعداد شاهدی که میخواهنند رای بدهند، چیزی حدود 50% از سهامداران معتقدند که تمرکززدایی مناسب زمانی اتفاق می افتد که تعداد شاهدان انتخاب شده زیاد باشند. رای دهی برای شاهدان یک فرآیند پیوسته است، بنابراین شاهدان برای انجام وظیفه خود بر با بالاترین استاندارد انگیزه پیدا میکنند چرا که در اثر رفتار نامناسب خطر از دست دادن موقعیت آنها را تهدید میکند. سیستم امتیازدهی اعتبار برای این به وجود امده است که به سهامداران در ارزیابی کیفیت شاهدان کمک کند.

بسته به نوع کریپتوکارنسی فرآیند DPoS اینگونه است که به طور معمول گروهی از شاهدان انتخاب شده در مدت زمان مشخصی جابجا میشوند -برای مثال روز به روز یا هفته به هفته- که به هر شاهد نوبت ایجاد بلوک داده میشود. اگر آن شاهد نتواند در زمان اختصاص داده شده بلوکی تولید کند،رد خواهد شد و بر روی امتیاز اعتبار او هم اثر منفی خواهد گذاشت.

بعلاوه در این مکانیسم افراد دیگری وجود دارند که ما آنها را تحت عنوان موکل میشناسیم. موکل ها هم با روشی مشابه به شاهدان انتخاب میشوند، با این تفاوت که، موکل ها مسئول حفظ و نگهداری شبکه هستند و حتی میتوانند تغییراتی مانند اندازه بلوک، مقدار مزدی که باید به شاهدان داد و هزینه های تراکنش را برای شبکه پیشنهاد دهند. پس از ثبت شدن هر پیشنهاد، این به عهده سهامداران است که تصمیم بگیرند آیا این پیشنهاد عملی بشود یا نه. این که آیا سیستم انگیزشی پاداش برای موکلان وجود دارد یا نه، بسته به پیاده سازی مکانیسم اجماع DPoS متفاوت خواهد بود.

پیاده سازی DPoS

لارم است این نکته بیان شود که راه های متعددی برای پیاده سازی مکانیسم اجماع DPoS وجود دارد. نکته مهم دیگر آنست که اسناد منتشر شده هر پروژه به خوبی مطالعه شود تا بتوان درک درستی از روش اعمالی آن پیدا کرد.

مزایای DPoS

مکانیسم DPoS در مقایسه با معروفترین الگوریتم مکانیسم اجماع -PoW- دارای مزایایی است که در ادامه آمده است:

  1. صرفه جویی در هزینه های انرژی: برعکس PoW که نیاز به صرف انرژی بسیاری برای انتخاب فردی که میخواهد بلوک بعدی را به بلاک چین اضافه کند،دارد در DPoS به شاهدان زمان مشخصی داده میشود که اینکار را انجام دهند. بنابراین، رقابت سنگینی که برای اضافه کردن بلوک بعدی در PoW رخ میدهد در این مکانیسم وجود ندارد که نتیجه آن کاهش انرژی مصرفی برای اضافه کردن یک بلوک در مقایسه با مکانیسم PoW است. همچنین به کامپیوترهای تخصصی (ASICs)که در مکانیسم PoW برای حل مسائل پیچیده ریاضی مورد استفاده قرار میگیرند در مکانیسم DPoS نیازی نیست.
  2. ارتقاء سطح تمرکززدایی: به منظور ماین کردن یک کریپتوکارنسی که از مکانیسم اجماع PoW استفاده میکند نیاز به ASICs است که شانس شما را برای اضافه کردن بلوک به بلاک چین بالا ببرد. این خصوصیت موجب تقویت متمرکز شدن ماینینگ میشود چرا که تنها افرادی میتوانند این کار را انجام دهند که توانایی پرداخت هزینه های سنگین ASCIs را داشته باشند و بنابراین بخش بزرگتری از پاداش های بلوک را به درو کنند. در حالیکه در مکانیسم DPoS کاملا قضیه برعکس است چرا که دراین مکانیسم سهامداران هستند که تعیین میکنند چه کسی تراکنش را تائید کند که نتیجه آن ارتقای سطح تمرکز زدایی است.تعداد نامحدودی از تائید کننده های منفرد میتوانند توسط سهامداران انتخاب شوند تا جایی که آنها متفاعد شوند که تمرکز زدایی مناسب حاصل شده است.

معایب DpoS:

علی رغم مزایای پیشنهادی مکانیسم DPoS این مکانیسم البته خالی از عیب و ایراد نیست، یکی از نقائص آن عبارتست از:

  • تمرکززدایی مناسب و کافی هیچگاه بدست نمی آید

در نگاه اول اینطور به نظر میرسد که هر چه تعداد شاهدان و تائیدکنندگان بیشتر باشد میزان تمرکززدایی سیستم نیز بیشتر خواهد بود، در حالیکه این دیدگاه با در نظر گرفتن مقیاس پذیری معاملات شبکه دچار مشکل خواهد شد. در واقع، یک شبکه هیچگاه نمی تواند حجم عظیمی از تائیدکنندگان را در خود جای دهد چرا که خود را در معرض خطر کندی قرار میدهد. در نتیجه، باید تعادلی ما بین تعداد تولیدکنندگان بلوک و مقیاس پذیری شبکه برقرار باشد.

نتیجه گیری:

استفاده از DPoS به عنوان مکانیسم اجماع در حال افزایش است. در حالی که این یک فهرست جامع نیست، اما کریپتوکارنسی هایی که در حال حاضر از DPoS استفاده می کنند عبارتند از:

  • BitShares
  • Lisk
  • EOS
  • Steem
  • Ark
  • Cardano
  • Tezos

DPoS وسیله ای برای حل مشکلاتی است که بیشتر مکانیسم های اجماع مرسوم داشته اند. از آنجایی که حوزه کریپتوکارنسی در حال توسعه و پیشرفت است، بسیار محتمل است که مکانیسم های اجماع جدیدی مثل Proof-of-Importance(PoI) در آینده ای نه چندان دور برای ارتقا سیستم جاری پدید آیند.

 

 

 


خواندن 1227 دفعه

نظرات (0)

امتیاز 0 خارج از 5 بر اساس 0 رای
هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

  1. ارسال نظر بعنوان یک مهمان ثبت نام یا ورود به حساب کاربری خود.
Rate this post:
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید

نکست مانی

نکست مانی، بستری برای پیشرفت در حوزه کریپتوکارنسی، محیطی برای ثبت آگهی رایگان کریپتو، قطعات و .... خود و همچنین صفحه اجتماعی کریپتوکارنسی 

نکست مانی

اشتراک در خبرنامه

نگران نباشید. ما از اسپم کردن متنفریم. هر زمان که بخواهید می توانید انصراف دهید!

مگ مانی در شبکه های اجتماعی