شاخص ولتالیته (ناپایداری)

شاخص ولتالیته (ناپایداری)
13 نوامبر 2018 سید دانیال موسوی
(0 رای‌ها)

شاخص ولتالیته (ناپایداری)

ناپایداری به چه معناست؟

ناپایداری یک اصطلاح در حوزه امور مالی/اقتصاد است که با نماد σ نشان داده میشود. ناپایداری سرعت کم و زیاد شدن قیمت سرمایه برای مجموعه ای از بازگشت سرمایه مشخص مبیاشد. ناپایداری توسط محاسبه انحراف استاندارد بازگشت سرمایه سالانه در یک بازه زمانی مشخص محاسبه میشود. این شاخص محدوده ای که قیمت سرمایه کم یا زیاد میشود را نشان میدهد.

تعریف اقتصادی این شاخص قدری پیچیده است اما من همه تلاشم رو برای باز کردن این مفهوم برای شما انجام میدم. ناپایداری در دنیای کریپتوکارنسی فرقی با مفهوم اقتصادی تعریف شده در دنیای اقتصاد متداول ندارد. ساده ترین تعریف ممکن برای شاخص ناپایداری این است که ناپایداری ابزاری محاسباتی یا شاخصی است برای اندازه گیری تغییرات قیمت در بازه زمانی مشخص برای یک دارایی معامله شده. از این رو، اندازه گیری تغییرات قیمت بیت کوین و یا هر کریپتوکارنسی در بازه زمانی مشخص ناپایداری نامیده میشود. برای مثال ارزش بیت کوین ساعت 7 صبح برابر است با 17260دلار و تا ساعت 6 بعدازظهر تا 15000 پایین می آید.

تغییرات قیمت بزرگ اندازه گیری شده بر زمان را به عنوان ناپایداری معرفی کرده اند. به عبارتی دیگر، خیلی از مردم از آن به پایداری یاد میکنند و میگویند بازار کریپتو به شدت ناپایدار است. اما برای این افراد من گراف تغییر قیمت طلا را در دهه 1970، زمانی که طلا در بازار آزاد عرضه میشد را نشان میدهم تا میزان ناپایداری آن را ببینند. افرادی که برای مدتی در فضای کریپتو کار کرده باشند درک درستی از دلایل این پدیده دارند. علت اصلی آنست که کریپتوکارنسی ها (مثل طلا در دهه 1970) قابل کنترل نیستند از این رو در بازار آزاد به معامله خود ادامه خواهند داد.

بازار آزاد در اقتصاد، سیستمی ایده آل شده است که در آن قیمت کالاها و خدمات در یک بازار باز و توسط مشتریان تعیین میشود به گونه ای که "قوانین" و "عرضه و تقاضا" بدون هیچ دخالتی از طرف دولت ها، یا مشخص کردن قیمت یا قدرت های دیگر تعیین شود.

به این دلیل است که من فکر میکنم که هر کریپتویی تا رسیدن به بازار اشباع ناپایدار خواهد بود به گونه ای که کسی نمیتواند پیش بینی صددرصدی داشته باشد.

شاخص ناپایداری کریپتوکارنسی از 6 کریپتو تشکیل شده است: BTC,ETH,XRP,LTC,DASH, و XMR . شاخص ناپایداری توسط سرمایه بازار هر کریپتو که به صورت روزانه آپدیت میشود، اندازه گیری میشود. برای مثال در تاریخ 9/6/2017 سهم هر کریپتو از بازار در جدول زیر آمده است:

Currency

Weight

BTC

61.2%

ETH

25.0%

XRP

6.9%

LTC

3.3%

DASH

2.1%

XMR

1.4%

ناپایداری معیاری برای پراکندگی بازگشت سرمایه است.  آنچه که در بالا نشان داده شده است یک سری زمانی از ناپایداری  سالانه بر اساس 90 روز گذشته است که از بازگشت سرمایه محاسبه شده بر اساس حجم اندازه گیری شده از قیمت متوسط روزانه است. به طور مشخص ناپایداری را با فرمول زیر محاسبه میکنند:

که در آن rc مربوط به بازگشت سرمایه کریپتوکارنسی و p(rc) احتمال مشاهده بازگشت سرمایه است µ نیز طبق فرمول زیر محاسبه میشود

هر چه ناپایداری بیشتر باشد احتمال بازگشت سرمایه کمتر خواهد بود و در ناپایداری کمتر احتمال بازگشت سرمایه بیشتر. در آدرس زیر میتوانید با انتخاب کریپتوی مطلوب خودتان، شاخص ناپایداری آن را در یک بازه 90 روزه ببینید:

https://www.sifrdata.com/cryptocurrency-volatility-index/


خواندن 1334 دفعه

نظرات (1)

امتیاز 0 خارج از 5 بر اساس 0 رای
This comment was minimized by the moderator on the site

خیلی عذر می خوام، فرمول کجاست؟

هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

  1. ارسال نظر بعنوان یک مهمان ثبت نام یا ورود به حساب کاربری خود.
Rate this post:
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید

نکست مانی

نکست مانی، بستری برای پیشرفت در حوزه کریپتوکارنسی، محیطی برای ثبت آگهی رایگان کریپتو، قطعات و .... خود و همچنین صفحه اجتماعی کریپتوکارنسی 

نکست مانی

اشتراک در خبرنامه

نگران نباشید. ما از اسپم کردن متنفریم. هر زمان که بخواهید می توانید انصراف دهید!

مگ مانی در شبکه های اجتماعی