"آنالیز حجمی" چیست؟
آنالیز حجمی عبارت است از بررسی تعداد سهامها یا قراردادهای اوراق بهادار که در یک بازه زمانی مشخص معامله شده اند. تحلیلگران تکنیکال از آنالیز حجمی به عنوان یکی از فاکتورهای بسیاری که آنها را در اتخاذ تصمیم برای معامله کمک میکنند استفاده میکنند. با تحلیل ترندهای حجمیِ در ارتباط با تغییرات قیمت، سرمایه گذاران میتوانند مقدار تغییرات را در قیمت اوراق بهادار تعیین کنند.
پایین آمدن "آنالیز حجمی"
تجزیه و تحلیل حجم توسط انواع مختلف تحلیل گران به دنبال اوراق بهادار خاص در بازارهای مالی انجام می شود.عموما، حجم نشانگر تعداد سهام مبادله شده در روز است. داشتن درک درستی از حجم مبادله شده کل بازار در برابر حجم یک کریپتوی مشخص یکی از مهمترین مقایسه هایی است که تحلیلگران را در تشخیص روند تغییر حجم کمک میکند.
استنتاج حجم
اغلب اوقات، حجم معاملات بالا، چشم انداز سرمایه گذاران در بازار یا اوراق بهادار را شکل میدهد. برای مثال، یک افزایش قابل توجه قیمت با افزایش قابل توجه حجم، می تواند یک نشانه معتبر از ادامه روند صعودی و یا برگشت صعود باشد. برعکس، کاهش قابل توجه قیمت با افزایش حجم قابل توجه می تواند نشانه ای برای ادامه روند نزولی یا نزول روند نزولی باشد.
عموما، برای تحلیلگران بسیار مهم است که نمودارهای حجمی را در دیاگرام چارتهای روزانه خود جا دهند. نمودارهای حجمی عمومت در زیر گراف candlestick استاندارد قابل مشاهده و دسترسی هستند. این نمودارها تغییرات متوسط ترندلاین (خط ترند)ها را نشان خواهند داد. استفاده از آنالیز حجمی برای اتخاد تصمیمی در معامله، میتواند به سرمایه گذاران دید متعادل تری را نسبت به همه فاکتورهای وسیع موجود در بازار بدهد که میتواند بر روی قیمت اوراق اثر بگذارد. اثر حجم بر روی قیمت اوراق میتواند سرمایه گذاران را کمک کند تا تصمیمات آگاهانه تری بگیرند.
شاخص های حجم
در تحلیل تکنیکال 2 شاخص برای پشتیبانی و حمایت کردن از سرمایه گذارانی که از حجم برای انتخاب معامله خود استفاده میکنند، طراحی شده است. شاخص حجم مثبت (PVI) و شاخص حجم منفی (NVI) که توسط پاول دیسارت در دهه 1930 بیان شده است. این شاخص ها از سال 1975 محبوبیت بیشتری پیدا کردند چرا که در آن سال ها نرمان فوزبک به تحلیل این شاخص ها در کتاب "هوش سهام بازار[1]" پرداخت. PVI سیگنال هایی از تغییر قیمت را بر مبنای تغییرات مثبت حجم معامله شده در اختیار تحلیلگران قرار میدهد. PVI میتواند برای شاخصهای بازارهای محبوب محاسبه شود که در اثر این محاسبه میتوان ترندها را در این بازار وسیع دنبال کرد. همچنین میتوان از این شاخص برای آنالیز تغییرات در اوراق بهادار انفرادی نیز استفاده کرد.
هر دو شاخص PVI و NVI بر پایه حجم مبادلاتی و قیمت اوراق بازار در روز گذشته هستند. وقتی که حجم از روز گذشته افزایش بیابد، PVI مورد استفاده است و در حالت عکس آن NVI. این شاخص های محاسباتی پایه ای نشان میدهد که حجم چطور بر قیمت اثر میگذارد. هنگامی که PVI افزایش و یا کاهش می یابد، بدان معنی است که تغییرات قیمت با حجم زیاد هدایت می شود. برعکس، وقتی که NVI کاهش و یا افزایش داشته باشد به این معناست که قیمت ها تاثیرپذیری کمی از نوسانات حجمی دارند.
شاخص حجم مثبت (PVI):
اگر حجم جاری از حجم روز گذشته بزرگتر باشد، PVI برابر است با :
PVI= روز گذشتهPVI + [(قیمت پایانی امروز – قیمت پایانی دیروز)/قیمت پایانی دیروز]×روز گذشتهPVI
اگر حجم جاری کوچکتر از حجم روز گذشته باشد، در نیتجه PVI تغییری نمیکند.
شاخص حجم منفی (NVI):
اگر حجم جاری کمتر از حجم روز گذشته باشد، NVI برابر است با:
NVI=روزگذشتهNVI+[(قیمت پایانی امروز – قیمت پایانی دیروز)/قیمت پایانی دیروز]×روز گذشتهNVI
اگر حجم جاری بزرگتر از حجم روز گذشته باشد در نتیجه NVI تغییری نمیکند.
بسیاری از سرمایه گذاران معتقدند که نویز معاملات فاکتور قابل توجهی برای تشخیص PVI است. همچنین، شاخص NVI مورد استفاده قرار میگیرد به خاطر دیدی که از فعالیت بازار به معامله کنندگان حرفه ای میدهد.
[1] Stock market logic
نکست مانی، بستری برای پیشرفت در حوزه کریپتوکارنسی، محیطی برای ثبت آگهی رایگان کریپتو، قطعات و .... خود و همچنین صفحه اجتماعی کریپتوکارنسی